Weg van sociale media

Ik ben helemaal weg van sociale media.

Nee, je begrijpt me vast verkeerd.

Ik ben helemaal wég van sociale media. Weg, in de betekenis van: je suis parti.

Mijn Facebookaccount heb ik enige tijd geleden al opgezegd, en ik doe nu hetzelfde met Twitter en LinkedIn. Deze platformen bieden weinig tot geen meerwaarde in mijn leven. Ik raadpleeg ze vooral uit verveling.

Dat betekent niet dat ik volledig van het digitale toneel verdwijn. Deze blog (en mijn website) is daar een voorbeeld van. Hier zal je in de toekomst foto's en teksten terugvinden die ik normaal op Twitter of LinkedIn zou publiceren. Maar nu publiceer ik ze hier. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om mijn berichten te delen en/of te reageren. Je krijgt nog steeds een blik in mijn persoonlijke leven.

Eigenlijk verandert er dus niet zo veel. Alhoewel: het biedt mij de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan minder mensen.

Tot binnenkort?

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Nico Van den Abeele (zondag, 04 juli 2021 10:17)

  Dag Hans
  Ik las je bericht over het "weg zijn van sociale media". Uiteraard heb ik daar begrip voor. Ik ben ook enkel en alleen op Twitter (nooit Facebook, LinkedIn of andere accounts gehad), omdat een leidinggevende mij daartoe had verplicht. Eerst deed ik er niets mee, maar later zag ik de meerwaarde in. Ik gebruik Twitter hoofdzakelijk voor professionele doeleinden en vind dat nog steeds bijzonder zinvol. Intussen heb ik er een sterk netwerk door opgebouwd waarop ik kan terugvallen bij vragen of problemen. Werkt efficiënt en vooral razendsnel. Ik vind het heel erg jammer dat jij geen deel meer zult uitmaken van die Twitter-community, maar heb alle respect voor je keuze. Ik wens je het allerbeste in je verdere loopbaan en privéleven en hopelijk ontmoeten we elkaar langs andere wegen nog.
  't Allerbeste!

  Warme groet
  Nico

 • #2

  Bart Peeters (zaterdag, 07 augustus 2021 17:36)

  Hey, Hans.
  Mijne frank viel vandaag dat ik inderdaad niks meer van jou had zien passeren op de socials.

  Toch hier op terecht gekomen en de verklaring er voor gevonden.

  Tot een volgende in ieder geval...